VOOR FAMILIES

De Coronacrisis maakt het voor heel veel families onmogelijk om de laatste dagen
en uren zoveel mogelijk samen door te brengen met hun dierbare die stervende is. Afscheid nemen op afstand is erg moeilijk, heel wat partners, kinderen, kleinkinderen en vrienden worstelen met het beperkte contact, zoeken manieren om in verbinding te komen met hun dierbare en zitten met heel wat vragen.

VOOR ZORGPROFESSIONALS

Of u nu verpleegkundige, zorgkundige of arts bent, elk overlijden raakt u altijd. De coronamaatregelen maken dat bewoners van het woonzorgcentrum geen bezoek meer mogen ontvangen en u de enige persoon bent waarmee de bewoner nog contact heeft. Naast de onafgebroken dagelijkse intensieve zorgen, rekent de familie nu ook op u als brugpersoon om de tijd voor en na het afscheid van hun dierbare zo sereen mogelijk te laten verlopen.

SUPPORTTEAM VAN PROFESSIONELE ROUWBEGELEIDERS: ADVIES EN LUISTEREND OOR

Vanaf woensdag 15 april 2020 staat een supportteam van 25 professionele rouwbegeleiders uit het netwerk van rouwbegeleiders en docenten van Hogeschool PXL voor u klaar. U komt terecht bij één van deze ervaren hulpverleners, waaronder docenten van Hogeschool PXL met de nodige kennis van rouwbegeleiding. Het Supportteam Rouwbegeleiding Corona biedt u advies, steun, praktische handvaten en een luisterend oor.

Praktische informatie (pdf)